[pic=659_1265143481.jpg]Van 21 tot 24 januari vonden de Belgische jeugdkampioenschappen squash plaats in Winners Brussel. Vorig seizoen presteerden de Squash Point jeugdspelers reeds zeer sterk op de kampioenschappen en dus was het een hele uitdaging om dit te evenaren! Met negen spelers zakten ze af naar Brussel.Bij de jongsten (-11 jarigen) speelde Jo Gilis zeer sterk en zonder setverlies bereikte hij de finale, hier moest hij zijn meerdere erkennen in Emiel Devis uit Boom zodat Jo voor het tweede jaar op rij de zilveren medaille behaalde.Bij de meisjes -13 hadden zich twee squashpointers ingeschreven. Toke Verwilt werd na een mindere eerste wedstrijd verwezen naar de verliezersronde waarin ze zich echter uitstekend herstelde en deze ook won. Topfavoriete Tinne Gilis maakte haar favorietenrol volledig waar en walste door het toernooi met als beloning een oververdiende gouden medaille.De jongensreeks -15 met bijna 40 inschrijvingen voorspelde een zware klus te worden voor Jasper Verwilt en Vincent Hitchins. Beiden wonnen ze vlot hun eerste wedstrijd, maar Jasper kon zijn tweede wedstrijd tegen het achtste reekshoofd niet winnen en dus eindigde voor hem het toernooi. Vincent zette door tot in de kwartfinale maar daar bleek na een zeer goede en spannende wedstrijd het tweede reekshoofd te sterk. Zowel Jasper als Vincent kunnen terugblikken op een goed toernooi waarin ze zeker een goede vooruitgang hebben getoond.In de meisjesreeks -15 was Nele Gilis eerste reekshoofd en Steffi Lommelen tweede reekshoofd. Deze plaatsing bleek correct aangezien beide Squash Pointsters de finale bereikten zonder setverlies. In de finale gaf Steffi zich 200% maar tegen Nele was duidelijk geen kruid gewassen. Nele en Steffi konden fier huiswaarts keren met respectievelijk goud en zilver!In de hoogste reeksen meisjes en jongens -19 jaar had Squash Point ook twee inschrijvingen en zij bewezen dat ze niet zomaar hadden ingeschreven. Bij de meisjes kon Gaetane Hitchins voor het tweede jaar op rij de titel winnen en kan zij met het nodige vertrouwen naar de senioren gaan. De opdracht voor Cedric Peeters bij de jongens leek niet eenvoudig maar hij bereikte op autoritaire wijze de finale waar hij tegen zijn “zwart beest” Laurens Mostmans uitkwam. Nu ook kon Cedric niet winnen en moest hij zich tevreden stellen met zilver!Met 3 gouden en 3 zilveren medailles kon toch iedereen tevreden terug naar huis en werd er al volop gespeculeerd over de kampioenschappen van volgend jaar. Bij de nabeschouwing bleek ook dat Squash Point als club de meeste medailles had gewonnen op het Belgisch Kampioenschap!